Groep 1/2    Groep 3    Groep 4    Groep 5    Groep 6    Groep 7    Groep 8      Volg ons op facebook       

Lettergrepen

Lettergrepen: Het verdelen van woorden in lettergrepen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Op deze manier oefenen de kinderen met de woordstructuur en de opbouw van woorden. Over de gehele breedte van het kaartje staat een plaatje van het woord. Onder het plaatje staat het woord in lettergrepen. Je knipt het kaartje in het aantal lettergrepen die het woord heeft. Nu kunnen de kinderen spelenderwijs de lettergrepen weer aan elkaar plakken en het juiste woord vormen. Het materiaal is zelfcorrigerend aangezien er een compleet plaatje ontstaat van het woord als de kinderen de kaartjes op de juiste manier aan elkaar hebben gelegd.

Hoe werkt het?

Maak eerst een keuze welke woorden je wilt gebruiken.

Je kunt de benodigde woorden selecteren door erop te klikken, er zal dan een rood kader om het woord verschijnen. Nadat je alle woorden hebt geselecteerd die je nodig hebt, kun je onderaan op de pagina een pdf maken die je kunt downloaden.

Heb je zelf nog een verzoek voor een woord, klik dan hier.

Alles makkelijk in 1 keer downloaden?

2 lettergrepen

3 lettergrepen

4 lettergrepen   Adverteren   |    Boekrecensies   |    Sponsor Juf Milou   |    Contact   |    Privacy & Cookiebeleid   |    Disclaimer